Print
Email Share on Facebook Share on Twitter Share on Twitter
28/11/2017

U Javnoj ustanovi održano predavanje „Kako reći NE?“

U Javnoj ustanovi za smještaj, rehabilitaciju i resocijalizaciju korisnika psihoaktivnih suptanci Podgorica, 25. novembra 2017. godine  održano je predavanje “Kako reći ne?”. Za klijente koji su na rezidencijalnom dijelu tretmana interaktivno predavanje je održao Matija Gorjanec, motivacioni govornik.

Kroz niz interaktivnih ilustracija predavač je akcentovao značaj osvješćivanja vlastitih stavova i uvjerenja o  psihoaktivnim supstancama i eventualnim rizičnim ponašanjima. 

Predavanje je lično iskustvo osobe s invaliditetom koje je nastalo kao posljedica konzumiranja alkohola i brze vožnje. Voditelj radionice je kroz predavanje istakao sadašnja vlastita moralna uvjerenja koja su mu pomogla da se suoči sa životom koji je posljedica loše donesenih odluka u mladosti koje su izazvale ozbiljne posljedice po fizičko zdravlje.

Radionica koja je održana bio je dobar način da klijenti koji su na tretmanu razmijene svoja iskustva i razgovaraju na temu predrasuda koje vladaju, uvjerenja, moralnih stavova ali i o tome koliko je značajno aktivno promišljanje kada je u pitanju donošenje važnih životnih odluka.