Kakaricka gora
Print
Email Share on Facebook Share on Twitter Share on Twitter

Rss

Šta je RSS?

RSS predstavlja jednostavan način za automatsko preuzimanje informacija sa web lokacija koje vam se sviđaju. Umjesto da posjećujete web sajtove kako biste vidjeli da li se na njima pojavila nova vijest ili članak, možete koristiti RSS (Really Simple Syndication - veoma jednostavno povezivanje). Na taj način ćete odmah biti obaviješteni o najnovijim zbivanjima ili promjenama na sajtovima koji vas zanimaju. 

Kako se koristi RSS?

Uopšteno govoreći, potrebno je da nabavite program za čitanje vijesti (RSS Reader). Ovaj program prikazuje informacije koje, putem RSS-a, pristižu na vaš kompjuter sa sajtova koje ste izabrali. Poslije toga morate izabrati RSS kanale koje želite da primate, kao što je CdM RSS kanal sa najnovijim informacijama u zadnjih 24 sata. 

Gde mogu da nabavim program za čitanje vijesti putem RSS-a?

Ukoliko želite da pratite naše RSS sadržaje preko Web-a izaberite neki od mnogobrojnih web-based RSS servisa.Naša preporuka je servis Bloglines ili Google reader. RSS kanale možete pratiti i putem Windows programa. Kliknite ovde i pronaći ćete veliki broj popularnih programa. Mnogi od njih su besplatni. Pri izboru programa imajte na umu da različiti programi rade na različitim operativnim sistemima.

Grad Podgorica vam nudi sledeće RSS kanale:

PG info
Vijesti
Info
Manifestacije
Oglasi